lördag 7 november 2009

Mummel om mys

Det finns många sorters mys i världen, men igår var jag nog med om ett av de bästa - om man tänker på omständigheterna.

Trött och snorig och hostig unge, trött och snorig och så inihelvete hostig mamma bestämmer sej för att dra på shoppingrunda direkt efter fritids.
Lilleman är rödögd och gäspar, men säger som vanligt att han inte alls är trött, nehej då. Han ser ut som en liten sommarblomma som börjat sloka där i baksätet, men är helt på när det gäller att kolla in nya leksaksaffären och köpa en film så att vi kan leka bio.

Det blev två filmer, eftersom han inte var intresserad av de nya dyra utan gick på reahyllan...
Sen gick vi till nästa butik och köpte lördagsgodis, och till nästa för att se om de hade en usb-pinne till musen (datorn råkade ut för en liten olycka och landade på den jävla pinnen som gick i bitar och jag står inte ut med sladdmus längre!) men det har de förstås inte. Får köpa ny mus, och det svider. Men beslut är beslut, och de 300 kronor den kostade tjänar jag in på icke-rökandet!

Kvällen blev helt ljuvlig, trots snor och hosta och röstlös mamma. Två trötta halvsjuka utspillda i soffan, Lilla Jönssonligan och stjärnkuppen, en massa "åh, mamma vad det är skönt!" och "vet du mamma, jag älskar dej, det är så härligt att mysa med dej!"

Små medel. Återanvändningsbara. Jag och min sladdis.
Livet kan vara bra skönt de där värdefulla små stunderna.

2 kommentarer:

Systerdyster sa...

Nu blev jag glad igen. Hoppas ni får en trevlig och inte alltför snorig helg.

Mummel sa...

Blir stadigt bättre, och är färdig att återgå till de inkomstbringande plikterna, tror jag.

Bara jag klarar dageni. Bara dottern inte gjort nåt dumt i natt. Bara hon klarar sej tills hon är säkert på plats. Bara...

<