söndag 5 oktober 2008

Mummel om stela fingrar

Somnade till en meditations-cd, eller avslappnings-cd kanske är ett lite mer... Ja, neutralt sätt att uttrycka det. (Jag har upptäckt att folk blir lite rädda när jag säger "meditera", nån har t o m sagt att de inte vågar, inte vågar släppa kontrollen "sådär" och jag förstår inte - tills jag förstår att de pratar om den där hippie-transcendentala modellen, vilket alltså inte är min typ av meditation. Min är mer som - bön, kanske?)

Nåja, somnade alltså till en meditationsavslappnings-cd, med raggsockorna på. Vaknade huttrande med stela fingrar, trots raggsockorna. Jag borde väl egentligen stänga mina ventiler och sätta på alla element, men jag vill inte.

Jag vill ha kvar mildhösten en stund till. En liten liten tid med de lysande färgerna och höga luften med bara en aning om vinter. Inte som idag. När vinden blåser vartenda löv av träden så att min mamma åter kan se om det lyser hemma hos mej, och i vilket rum. Iallafall åt ett håll.

Allt är grått. Molnen hänger på taket. Det känns inget vidare, och mina fingrar blir för kalla och stela för att det ska gå bra att skriva, ens.

Jag tycker inte om det.

1 kommentar:

Majsanochmalla sa...

Ett härligt bad.. En god bok och en påse godis.. Det är vad du behöver min sköna!

Pok

Mallaönskardigalltgottbralla

<